Отблизо с Herbitussin Специална селекция – разкрийте вкусовете и техния състав

Отблизо с Herbitussin Специална селекция – разкрийте вкусовете и техния състав

| | Брой прочитания: 468

12.03.2018

Вдъхновени от естествената сила на природата, събрахме билкови тайни от швейцарските монаси, за да  се потопим специално в света на… Исландския лишей.

 

Екстрактът от исландски лишей е основна активна съставка в Herbitussin пастили Специална селекция.

 

 

Той се среща в северните страни и е познат с положителното си действие върху фаринкс, ларинкс и симптомите на болно гърло. Едно от най-характерните му действия върху дихателната система е биоадхезивният ефект, който създава филм върху лигавицата, предпазвайки я от външни влияния.

Исландският лишей е познат още като естествен антибиотик, който допълнително подпомага правилното функциониране на имунната система, има антивирусно и антибактериално действие.

 

Herbitussin Специална селекция предлага два вкуса с подбрани билки:

  • Вкус на мед и лимон – с екстракт от исландски лишей, корен на куркума, пчелен мед, витамин C, плюс още 14 билки и етерични масла;

 

  • Вкус на касис и ментол – с екстракт от исландски лишей, сок от черен касис и черен морков, пчелен мед, витамин C и още 14 билки и етерични масла.

 

 

И двата вкуса притежават внимателно подбрана селекция от билкови екстракти, събрани с една обща цел – положително влияние на възпалението в гърлото и дихателната система.

 

Коренът на куркума се използва както в медицината, така и в кулинарията. Препоръчва се с противовъзпалителното си действие в случай на бронхити и астма. Освен това притежава и антиоксидантно действие.

 

Сокът от черен морков е с най-силно изразено антиоксидантно действие, съдържайки и изобилие от минерали.

 

Историята на сока от черен касис е от векове – употребява се в китайската народна медицина като диуретик, диафоретик, но най-вече при кашлица и възпаление в устната кухина и гърлото. Богат е на витамини С, А, Е и Б, а допълнително има антимикробно, антивирусно и имуномодулиращо действие.

 

Освен че вкусният мед е с антибактериално, противовъзпалително и имуностимулиращо действие, се слави и с много витамини и минерали.

 

А знаете ли, че витамин С не се синтезира в човешкия организъм и можем да си го набавим само чрез храната? Напомняме също и за всеизвестните му положителни действия – необходим е за биосинтеза на колагена, има имуностимулиращо, противовъзпалително и антивирусно действие.

 

Допълнителният състав на Специална селекция е с богато разнообразие от билки: цвят лайка, цвят метличина, цвят лопен, цвят слез, цвят черен бъз, цвят липа, листа мента, листа къпина, листа градински чай, листа евкалипт, стрък мащерка, сладък корен, плод анасон, плод резене.

 

Herbitussin Исландски лишей – със състав, вдъхновен от естествената сила на природата!

 

Референции:

  1. Assessment report on Cetraria islandica (L.) Acharius s.l., thallus   EMA/HMPC/36866/2014
  2. WHO monographs on selected medicinal plants