Мечо Бух-Бух, или новият герой в Herbitussin семейството

Мечо Бух-Бух, или новият герой в Herbitussin семейството

| | Брой прочитания: 4333

28.09.2017

Мечо Бух-Бух, или новият герой в Herbitussin семейството

 

Съвсем наскоро Herbitussin откри нов приятел в лицето на един сладък горски обитател. 

Разхождайки се по горската пътечка се натъкнахме на дървена къщичка, запасена с билкови елексири и здравословни букети от билки, а над вратата ѝ се поклащаше табелка – ГОРСКА АПТЕЧКА. Видяхме как вътре някой грижливо подреждаше в кутия рубинено червени близалки. Отдалеч се усещаше богатия аромат, който се носеше от аптечката.

Зад тезгяха ѝ стоеше голям пухкав мечок. С усмивка ни се представи като Мечо Бух-Бух и неусетно на по чаша топъл билков чай научихме много горски тайни:

 

Тайна 1: „С любов и старание към билките можем да извлечем безценно знание”

Оказа се, че този горски обитател не е обикновен – той добре познава ползите на всяко стръкче билка и всеки плодов елексир. От тях приготвя не само полезни, а и чудно сладки неща.

Сред приятелите си Бух-Бух се славел с познанията и изкусния си подбор на билки, но не на последно място имал усет и към хубавия плодов вкус.  

 

Тайна 2: „По време на игра се откриват най-чудодейните неща“. 

За да направиш нова рецепта и да подбереш най-полезните билки се ходи най–навътре в гората, където въздухът е чист, а и най-забавна e играта. Билките трябва да се събират в близост до чиста природа и далеч от мръсен въздух, каза Мечо.

 

Тайна 3: „Горските плодове са също природни лекарства“

Те са съкровищница от витамини и куп други полезни вещества. Плодовата им част се използва в зряло състояние, а от листата на някои се извличат елексири за лечебни цели. Освен че горските плодове задоволяват най-капризния вкус, биват и здравословен лек в много случаи.

 

Тайна 4: „Ако искате вашето малко мече билката си да си взима, то тя трябва сладък вкус да има“

Билките са хубави и ароматни, но в комбинация с горски плодове се превръщат и в уникално, и в полезно лакомство за децата.

 

И така, ден след ден, игра след игра, природните тайни се събрали и горската аптечка основали. А колкото до тайните в нея – Мечо Бух-Бух спомена, че има нещо интересно за деца и следващия път ще ни почерпи, като ни разкаже колко голяма сила се крие зад една малка Herbitussin Близалка.