КАК СЕ ВРЪЗВА УСПЕХ В КЪРПА?

КАК СЕ ВРЪЗВА УСПЕХ В КЪРПА?

| | Брой прочитания: 943

14.12.2020

За да посрещнат зимата в гората, събраха се децата и решиха да направят спортно горско състезание. И започна организация да кипи за зимните горски игри.

 

Първо избраха най-голямата поляна за терен, отбелязаха маршрута за спортния ден, а наградите оставиха на възрастните да изберат, за да бъдат изненада за всички деца в горската “олимпиада”.

 

Датата отбелязаха на кората на едно дебело дърво и се разотидоха, очакващи с нетърпение деня на състезанието.

 

По-късно вечерта у дома малкият Бух-Бух развълнувано не спираше да разказва как няма търпение час по-скоро да дойде денят на състезанието, че да спечели съревнованието. На свой ред Мама Mеца разясни, че ако Бух-Бух достатъчно се упражни – шанса за подиума ще си удвои:

 

- Ако всяка сутрин тичаш, на състезанието крачетата ти ще бягат бързо и силите ти ще издържат по-дълго. A така успехът ти е в кърпа вързан!

 

Бух се зачуди как така успехът ще е в кърпа вързан… и като не успя да стигне до отговора сам, реши да сподели с приятеля си Мух-Мух въпроса голям! Мислиха… мислиха двамата и накрая решиха, че наградите за децата ще бъдат в кърпа увити, за да ги търсят децата, някъде из гората скрити…

 

И така мина цяла седмица в тренировки и игри, а състезателният ден наближаваше и вълнението обземаше всички горски обитатели.

 

Ден преди големите игри Бух-Бух вече имаше план и с приятеля си го сподели:

 

- Утре, Мух, щом на старта чуем 3-2-1, бързо се изстрелваме като ракети, така че първи да открием скритите кърпи с успеха!

 

Дойде дългоочакваният ден! Цялата гора се беше събрала - само Бух-Бух и Мух-Мух седяха малко настрани и тихичко мърмореха:

 

- Сега, Мух-Мух, няма да тръгваме като всички други право напред, а започваме да търсим навред вързания в кърпа успех!

 

Наредиха се на старта децата, а Бух-Бух и Мух-Мух се споглеждаха с хитри усмивки на лицата.

 

Не след дълго се чу 3-2-1 СТАРТ и всички се втурнаха от стартовото дърво! Но докато другите тичаха смело напред, Бух-Бух и Мух-Мух се мотаеха навред. Kой в дърво – кой под камък ще надникне – търсеха успех и награди в кърпи увити, но уви – без успех.

 

Мама Mеца гледаше с почуда и накрая попита Бух-Бух каква е тази заблуда? Когато Бух ѝ разказа задъхан за наградите скрити и в кърпи увити, мама Меца се засмя:

 

- Мили деца, не сте разбрали... Тренирахте много – затова сега бягайте бързо и с все сила, а пък после ще ви обясня!

 

Бух, Мух и Лиско хукнаха към финала с всички сили и с боен вик.

 

A там – на финала, всеки го очакваше награда – билкова Herbitussin близалка с лечебна ружа, салвия, лайка и вкус на ароматни плодове – в помощ на гърлото за всяко дете...

 

И щом всичко благополучно завърши в края на дългия ден Мечо Бух-Бух и теленцето Мух-Мух разбраха, че успех в кърпа не може да бъде завързан, но пък идва при всеки, който е бил достатъчно упорит и много трудолюбив!

Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на услугата.
Научи повече

СЪГЛАСЕН СЪМ