Как да направим горска аптечка

Как да направим горска аптечка

| | Брой прочитания: 969

20.06.2018

В тази лятна жега всеки търси прохлада и багажа за почивка си стяга. Но ние от Herbitussin сме готови за приключения нови, не къде да е, а в планината, където са най-сладки смехът и играта.

 

Този път нашият приятел Мечо Бух-Бух е решил не само да прави бели, но и нещо много полезно да сътвори – там сред китните дъбрави, а именно – горска аптечка да направи.

 

Следвайки този пример, много деца със своите семейства могат да се посветят на тази идея. Така хем ще се забавляват, хем и на други ще помагат.

 

Първа стъпка: идеалното място намери

-   Даааа – Бух-Бух се спря сред горските дървета – Стигнах чааак до полянката за игри, където се събират много семейни тълпи. Нищо, че малко се поизморих, защото с радост установих, че това място е чудесно за поставянето на горска аптечка. Така децата, които идват да играят, дори коляното си да обелят или гърлото да ги подразни, ще отворят горската аптечка за лепенка с мече и риванол или за една успокояваща Herbitussin Близалка.

 

Мястото е вече ясно, никъде в планината за аптечка не е тясно. Сега обаче трябва към действия конкретни да преминем и горската аптечка с хъс да сътворим.

 

Стъпка две: горската аптечка от дъски измайстори

-   Май трионът ме предаде, но пък вече е готово. Рязах дъски, ковах пирони и направих хубава кутия. Ще я боядисам в червено – отдалече всеки да я вижда и с любимата ми четка ще направя надпис върху нея – „Горска аптечка“. Само още с два пирона да я закова за клона или по-добре ще е направо за това дърво – тъй Мечо Бух-Бух стори истинско добро.

 

 

Ако имате откъде да купите дървена кутия, още по-добре! Така ще ви остане само с боя да я украсите и с няколко консуматива да я заредите!

 

Стъпка три: горската аптечка зареди

-   Такаааа, дотук добре! Сега в аптечката какво да сложа? – Бух-Бух тежко се завайка, но не щеш ли точно в този миг усети аромат на лайка и бързичко се ободри. – Имам Herbitussin Близалка! Тя е с лечебна ружа, салвия, лайка, витамин С и  концентрат от малини от ароматните градини!

 

Не забравяйте да съберете консумативи, за да заредите готовата аптечка. Сложете за начало бинт, марли, лепенки и дезинфекционни разтвори. Но най-важното – оставете послание, призоваващо ползвателите за внимание:

 

„Приятели добри, направихме тази горска аптечка да бъде от полза на всеки без изключение! Молим ви най-чисто и сърдечно, ползвайте от вътре всяко нещо, но не забравяйте и вие самите полезни вещи да поставите. Така ще могат другите след вас, които пострадат и са в труден час, да вземат лек за своята болежка и да продължат с разходките, игрите и смеха сред китната гора!“