ЕСЕНЕН обиЧАЙ или за всеки ден – по чаша лековит билков чай

ЕСЕНЕН обиЧАЙ или за всеки ден – по чаша лековит билков чай

| | Брой прочитания: 601

30.10.2020

Есента безспорно е красива... За съжаление обаче - не винаги е приветлива и често се превръща в причина за появата на сезонни неразположения! И все пак – ако сме подготвени да посрещнем предизвикателствата на сезона, ще можем да се насладим на вдъхновяващата му природна картина с енергия и с усмивка!

 

С настъпването на студените дни на масата ни все по-често има топъл чай, а ако превърнем полезната напитка в седмичен и дори сезонен обиЧАЙ – ще успеем да запазим тонуса и усмивките и да се насладим на приветливата страна на есента! Предлагаме ти натурален план – за всеки ден по чаша лековит билков чай. Време е за твоя здравословен есенен обиЧАЙ:

 

СИЛЕН ПОНЕДЕЛНИК С МЕНТОВ ЧАЙ

Освен страхотен вкус и аромат, ментовият чай със сигурност помага и за силен старт! Листата от мента притежават силни антибактериални свойства, а също и важните за организма и имунната система – калий, калций и витамин B. Добра причина да стартираш работната седмица с чаша топъл ментов чай, който освен желаната енергия ще отпусне мускулите на гърлото и гръдния кош и ще помогне да посрещнеш сезонните предизвикателства със ЗДРАВЕй!

 

СПОКОЕН ВТОРНИК С ЧАША ЧАЙ ОТ ЛАЙКА
Лайката е сред най-познатите и най-широкоспектърни билки, a чаша чай от нейния цвят носи не една и две ползи! Със своето силно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие ароматният чай от тази билка ще успокои не само гърлото, но и теб самия.

 

ЧАЙ ОТ ЛИПА – ЗА ЛЕКА НОЩ – СЛЕД ДЪЛГА СРЯДА

След дълъг и натоварен ден – ароматният липов чай ще ти помогне да се отпуснеш и насладиш на спокоен и здрав сън… Но не само това – цял комплекс полезни вещества в състава ѝ като етерично масло, полизахариди, биофлавоноиди, сапонини, антиоксидантни витамини и витамин С превръщат чая от липа в истински еликсир с мощни противовъзпалителни качества.

 

СВЕЖ ЧЕТВЪРТЪК С ЧАЙ ОТ МАТОЧИНА

Още древните гърци и римляните са използвали листата от маточина заради приятния им освежаващ аромат, напомнящ на лимонова кора! И днес чаша чай от маточина е чудесна идея за свеж и здрав старт на деня. Но освен свежестта ароматната билка помага и със своето силно антисептично действие и благоприятно въздействие при гъбични и бактериални инфекции. Така че на всички предизвикателства в студените есенни дни можеш да отвърнеш с чаша- две чай от маточина!

 

ЛЕК ПЕТЪК С ЧАША ЧАЙ ОТ МАЩЕРКА

Мащерката е богата на етерични масла, а те спомагат за успокоението на всички видове кашлица и облекчават възпалението на устната кухина. Затова – дойде ли есента и наближи ли уикенда – започни деня с чаша топъл и вкусен чай от мащерка!

 

ЗДРАВА СЪБОТА С ГРАДИНСКИ ЧАЙ

Съботният ден е отреден за комфорт... Поеми си дъх и се наслади на почивката с чаша лековит градински чай. В тази билка са концентрирани най-голям брой терапевтични етерични масла, a камфорът в листата оказва и благоприятен ефект на дихателната система.

 

ЛЕЖЕРНА НЕДЕЛЯ С ЧАЙ ОТ БЯЛ РАВНЕЦ
Не позволявай на сезона да провали лежерната неделя и започни деня с чаша чай от бял равнец. Тази билка е сред най-силните натурални антисептици и има свойството да стимулира защитния слой, предпазващ тъканите от инфекции.

 

ВСЕКИ ДЕН И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ – ПРИРОДАТА НА ТВОЯ СТРАНА

A по всяко време на деня можеш да откриеш и разчиташ на екстрактите от тези билки в богатия натурален състав на Herbitussin билкови пастили. С богата комбинация от билки, пчелен мед и етерични масла с Herbitussin ПРИРОДАТА Е НА ТВОЯ СТРАНА!

Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на услугата.
Научи повече

СЪГЛАСЕН СЪМ