Дискомфорт в гърлото – може ли да е от начина ни на живот?

Дискомфорт в гърлото – може ли да е от начина ни на живот?

| | Брой прочитания: 8813

28.10.2019

Дискомфорт в гърлото – може ли да е от начина ни на живот?

 

Навлизаме в сезона, в който гърлото често ни създава чувство за раздразненост и ни кара да си задаваме въпроса „Ох, сега пак ли се разболявам?“.

 

Не, не е задължително, но има фактори от ежедневието ни, които могат да причинят дискомфорт в гърлото и за които рядко се замисляме. Така често ни се струва, че дискомфортът е вследствие на настинка или вирус.

 

Разбира се, този сценарий не е изключен, но нека обърнем внимание на начина си на живот и дали не ни създава „тихомълком“ дразнене в гърлото.

 

Градски начин на живот

 

 

Близостта до оживени улици, магистрали или индустриални зони кара гърлото непрекъснато да прави опити да неутрализира заплахите от замърсяването на въздуха. Така често, попадайки в такава среда, усещаме дразнене, за чийто причинители не се замисляме достатъчно...

В случай на дискомфорт от интензивен градски начин на живот съветваме да закривате повече носа и устата си и да подпомогнете функцията на лигавицата на устната кухина и дихателните пътища със синергия от естествени съставки.

Herbitussin Бронхи и Гърло са билкови пастили с изцяло натурален състав – богата комбинация от билки, етерични масла, витамин C и пчелен мед.

 

Престоят в непроветрени помещения

 

В това число се включват спортните зали, задимените заведения, сгради с по-сух въздух, които се отопляват през студения сезон, и правят фаринкса и ларинкса ни по-уязвими. Ако често чувствате дискомфорт в гърлото си и имате престой в поне един тип помещение от изброените, ви препоръчваме билков помощник в джобен формат – Herbitussin пастили за Гърло. Съдържат витамин C, екстракт и етерично масло от градински чай, който е известен с антисептичното и противовъзпалително си действие, повлияващо благоприятно функцията на устната кухина.

Разбира се, не забравяйте и алтернативните методи. Правете всичко възможно да не дишате през устата. Бъдете сигурни, че приемате достатъчно течности, които да хидратират организма и респективно защитната тъкан в гърлото. Допълнително можете да поставите в спалнята си овлажнител или пречиствател за въздух.

 

Напрежение в гласните струни

 

Мускулите в гърлото ни са подложени на напрежение, точно както мускулите навсякъде другаде в тялото ни. Хората, чиито професия е свързана с продължително говорене или пеене, пренапрягат гласните си струни в повече и са предразположени към раздразване в ларинкса. Много често това се среща при преподаватели, певци и различен тип говорители.

Алкохолните напитки, тютюнопушенето и храната с по-агресивни подправки допълнително може да засили дискомфорта в гласните струни.

Ако имате подобно усещане, е важно да се храните здравословно с по-леки и меки храни, да поддържате имунната си система и да не пренапрягате излишно гласа си.

Естествените съставки и етерични масла в билковите пастили Herbitussin ще ви бъдат от помощ особено през есенно-зимния сезон и при състояния, предизвикани от пренатоварване и загуба на гласа.

Herbitussin. Естествената сила на природата!

Този уебсайт използва бисквитки за подобряване на услугата.
Научи повече

СЪГЛАСЕН СЪМ